پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا

اعطاء پذیرش برای دانشجویان خارجی در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری  در دانشگاه های ترکیه در برخی از دانشگاه ها بدون نیاز به آزمون ورودی و صرفا براساس سوابق تحصیلی و در برخی   دیگر از دانشگاهها  آزمون عمومیGRE

(general record examination) خواسته میشود  و حتی  در برخی دیگر  علاوه براین، آزمون علمی کتبی و شفاهی نیز لحاظ می گردد.؛ این مورد حتی در یک دانشگاه مشخص در گروههای مختف  آموزشی می تواند متفاوت از هم صورت پذیرد و بسته به دیدگاه رئیس دپارتمان و تعداد درخواست های داده شده می تواند تغییر نماید. به عبارتی در یک دانشگاه مشخص برای یک رشته خاص ممکن است آزمون GRE خواسته شود و در همان دانشگاه برای یک رشته دیگر نیازی به داشتن آزمون GRE نباشد.

برای اعطا پذیرش در مقطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های ترکیه معمولا رزومه، توصیه نامه استاد و نیت نامه خواسته می شود. عموما برای اعطاء پذیرش در مقطع دکتری  علاوه بر مدارک مذکور جلسه ملاقات  نیز برگزار می گردد.

اعطا پذیرش برای مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های ترکیه عموما  بدون توجه به سطح زبان انجام می شود و پس از اعطا پذیرش به داوطلب فرصت فراگیری زبان داده می شود. اما برای ارائه درخواست جهت دوره دکتری  در دانشگاه های ترکیه داشتن اطلاعات زبان الزامی می باشد.

در دانشگاه های ترکیه چنانچه دانشگاه / رشته برای دوره دکتری  صرفا انگلیسی زبان باشد داشتن مدرک TOEFL یا YDS جهت ارائه درخواست به دانشگاه الزامی می باشد و چنانچه دانشگاه / رشته ترک زبان باشد، علاوه بر  TOEFl یا YDS داشتن مدرک زبان ترکی (TÖMER)نیز اجباری می باشد.

دانشگاه ها معمولا برای دوره زبان ترکی استانبولی خودشان دوره برگزار کرده و یا اینکه داوطلب را به مراکز رسمی آموزش زبان ترکی معرفی می نمایند.

از معتبرترین دوره های زبان ترکی استانبولی، دوره های زبان دانشگاه آنکارا Tömer))  می باشد که در تمام شهر های ترکیه شعبه دارد. از دیگر دوره های معتبر زبان ترکی استانبولی، دوره زبان دانشگاه استانبول ( Dilmerkezi ) می باشد. عموما دانشگاه های دیگر نیز همچون دانشگاه قاضی در آنکارا، دانشگاه آیدین در استانبول و دانشگاه اژه در ازمیر نیز دوره های زبان ترکی استانبولی را برگزار می نمایند.

اعزام-دانشجو-به-ترکیه-لیست-وزارت-بهداشت-علوم-ترکیه-پزشکی-دندانپزشکی-ارشد-دکترا-دولتی-بدون-آزمون

همچنین در همه دانشگاههای ترکیه آزمون بین المللی زبان انگلیسی Toefl و یا آزمون محلی YDS برای ورود به دانشگاههای ترکیه معتبر می باشند. لازم به ذکر است که آزمون IELTS در هیچ یک از دانشگاه های ترکیه قابل ارزشیابی نمی باشد. چنانچه داوطلبی دارای هیچ یک از مدارک زبان انگلیسی مذکور نباشد، در آزمون تعین سطح زبان انگلیسی دانشگاه شرکت می نماید که در صورت موفقیت می تواند تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاههای ترکیه را آغاز نماید و در غیر اینصورت یکسال دوره آمادگی زبان انگلیسی برای متقاضی لحاظ می گردد.

پذیرش تحصیلی توسط دانشگاه های ترکیه برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، دو باردر سال و برای ترم های پاییزه و بهاره انجام می پذیرد.

به متقاضیان و دانش پژوهان علاقمند به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاههای ترکیه توصیه اکید می گردد قبل از هرنوع اقدامی با مشاور متخصص و مطلع، مشاوره نموده و سپس اقدامات بعدی پذیرش تحصیلی را آغاز نمایند.

تحصیل در مقطع دکتری حرفه ای 

در دانشگاههای ترکیه 

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد

در دانشگاههای ترکیه 

به بالای صفحه بازگردید