اجاره ملک در ترکیه

اجاره ملک در ترکیه معمولا بمدت یکساله و بصورت بدون لوازم منزل انجام می شود، لیکن موارد زیادی نیز از اجاره های کوتاه مدت و یا خانه های مبله موجود می باشد. اجاره ملک در ترکیه عموما ودیعه بعلاوه اجاره ماهانه و همچنین اجاره بصورت پیش پرداخت انجام می شود. یعنی مستاجر ابتدا اجاره ماهانه را پرداخت و سپس سکونت می نماید.

ودیعه یا پول پیش معمولا معادل دوماه اجاره بها می باشد. چنانچه محل اجاره شده دارای شارژ ماهیانه باشد، پرداخت هزینه شارژ ماهیانه بعهده مستاجر می باشد.

کمیسیون املاک جهت عقد قرارداد اجاره عموما معادل یک ماه اجاره و توسط مستاجر پرداخت می گردد و موجر از پرداخت کمیسینون املاک مورد اجاره معاف می باشد.

درصد افزایش اجاره بها سالانه یکبار توسط دولت اعلام می گردد. و صاحب ملک اجازه افزایش بیرویه اجاره را نخواهد داشت.

آب و برق و گاز و سایز آبونمان ها معمولا در ترکیه توسط افراد ذینفع اخذ می گردد یعنی زمانی که ملکی اجاره می شود مستاجر  آبونمان های مورد نیاز را به نام خود ثبت می نماید و هنگام تخلیه ملک آبونمان های مربوطه را ابطال می نماید.

اجاره-ملک-در-ترکیه-اخذ-اقامت-توریستی
اجاره-خانه-ارزان-در-ترکیه-اقامت-توریستی-یکساله
  • متاسفانه ادارات آب و گاز و اینترنت جهت افتتاح آبونمان علاوه بر اجاره نامه کارت اقامت ترکیه شما را نیز می خواهند که این مورد برای افرادی که برای اولین بار و جهت اخذ اقامت ملک اجاره می نمایند مشکلاتی بدنبال خواهد داشت. معمولا در این موارد صاحب ملک آبونمان های مربوطه را برای مدت کوتاهی تا صدور اقامت شما در ترکیه تقبل می نماید.
  • اگر محل اجاره شده مبله باشد و خصوصا دارای لوازم الکترونیکی از قبیل تلویزیون می باشد حتما کارکرد صحیح و سلامت مبلمان را قبل از امضاء قرارداد کنترل نمایید.
  • چنانچه محل مورد اجاره را بصورت رنگ شده اجاره می نمایید می بایست زمان تخلیه نیز مجدد رنگ نموده و تحویل بدهید و یا اینکه بگونه استفاده نمایید که نیاز به رنگ نداشته باشد چرا که صاحب ملک می تواند هزینه نقاشی و یا خسارات احتمالی که به ملک یا مبلمان وارد شده را از ودیعه شما کسر نماید.

چنانچه قصد اجاره منزل در ترکیه را دارید  

  • اجاره نامه ( Kiras özleşmesi ) در ترکیه عموما متن از پیش آماده شده ای می باشد که صفحه اول آن مشخصات ملک و موجر و مستاجر درح می گردد و صفحات بعدی شامل قوانین کلی مربوط به مالک و مستاجر می باشد. این اجاره نامه آماده شده حتی در لوازم التحریر فروشی ها نیز یافت می گردد.
  • در ترکیه اجاره دادن ملک توسط مستاجر به شخص ثالث کلا ممنوع می باشد. بنابراین چنانچه قصد اجاره ملک دارید حتما سند ملک مورد نظر را با کارت شناسایی صاحب ملک تطبیق دهید چرا که اگر ملک را از فردی غیر از صاحب ملک و یا نماینده قانونی وی اجاره کرده باشید می تواند در آینده برای شما مشکلاتی ایجاد نماید.
  • اگر اجاره نامه شما علاوه بر شرایط عمومی اجاره (genel koşular ) دارای صفحه دیگری بنام شرایط خاص می باشد (Özel koşular ) توصیه می شود از شرایط خاص توسط مترجم امین خود اطلاع حاصل نموده و سپس قرارداد اجاره را امضا نمایید.
  • قرارداد اجاره می تواند بنام یک نفر یا بیشتر تنظیم گردد و برای داشتن رسمیت قانونی در محلی بنام نوتر (Nöter ) مهمور به مهر گردد.
  • پس از عقد قرارداد اجاره می توانید درخواست اقامت کوتاه مدت (توریستی) در کشور ترکیه حداکثر بمدت یک سال نمایید که البته طبق قوانین اخیر پس از پایان دوره یکساله اقامت توریستی  قابل تمدید نخواهد بود .
  • توصیه می شودمبلغ اجاره بها را هرماه از طریق بانک به حساب صاحب ملک واریز نمایید چرا که در اینصورت احتمال هر نوع سوء استفاده سلب خواهد شد و همچنین پس از تمام مدت اجاره در صورت تمایل به ادامه می توانید با افزایش مبلغ قانونی که از طرف دولت اعلام میشود اجاره بها را افزایش داده و در محل مورد اجاره بمانید
    • برای اخذ آبونمان برق می توانید با دردست داشتن مدارک زیر به اداره برق مراجعه نمایید و حداکثر تا 24 ساعت پس از مراجعه آبونمان برق شما افتتاح خواهد شد:
    1. اجاره نامه
    2. پاسپورت و کپی پاسپورت
    3. بیمه زلزله ( dask ) (انجام بیمه زلزله و پرداخت هزینه آن بعهده صاحب ملک می باشد)
    4. عکس از کنتر برق واحد مربوطه

چنانچه صاحب ملک در ترکیه هستید و قصد اجاره دادن ملک خود را دارید:

  • قبل از هر چیز در اجاره دادن ملک خود عجله نکنید و سعی کنید مستاجری انتخاب کنیدکه بتواند اعتماد شما را جلب نماید.
  • اگر ملک خود را به فرد ترک تبار اجاره می دهید حتما فردی باشد که یا صاحب شرکت بوده و یا کارمند رسمی اداره جات دولتی باشد و چنانچه فرد خارجی می باشد ترجیحا از قبل اقامت ترکیه را داشته باشد و در مورد نحوه اقامت و دلیل اقامت وی در ترکیه تحقیق کافی نمایید.
  • توصیه می شود مبلغ اجاره را اندکی کمتر ولی در حد امکان بصورت یکسال و یا شش ماه پیش پرداخت دریافت نمایید.
  • توصیه می شود اجاره نامه خود را از طریق وکیل مسلط به امور اجاره آماده نموده و با پرداخت حق الزحمه به وکیل مراحل عقد اجاره نامه را از طریق وکیل به اجرا رسانید. قوانین ترکیه در مورد موجر و مستاجر در بسیاری از موارد بصورت یکطرفه و به نفع مستاجر می باشد، لذا برای جلوگیری از مشکلات احتمالی آینده پرداخت هزینه جزئی به وکیل قابل چشم پوشی خواهد بود.
  • تا حد امکان مبلغ اجاره بها را بصورت دستی و نه از مسیر بانکی دریافت نمایید.
  • طبق قوانین ترکیه هر فرد موظف به پرداخت مالیات بر درآمد می باشد و مبلغ اجاره بها برای صاحب ملک درآمد تلقی می گردد. البته میزان مالیات آن بستگی به مبلغ اجاره و سایر درآمدهای رسمی فرد بصورت پلکانی محاسبه می شود و معمولا اتباع خارجی مالیات بر درآمد در ترکیه پرداخت نمی نمایند ولی در هر حال می تواند متصور باشد.
مشکلات-اجاره-دادن-خانه-در-ترکیه-
به بالای صفحه بازگردید